Home > Alimentatie
alimentatie doetinchem

Alimentatie vaststellen in Doetinchem

Zaken rondom de alimentatie

Als u en uw (ex)partner uit elkaar gaan moeten er veel dingen geregeld worden. Eén van die zaken is de alimentatie. Er bestaan twee vormen, namelijk kinderalimentatie en partneralimentatie. Als u geen kinderen heeft, maar uw partner heeft altijd voor de financiën gezorgd, kunt u ook aanspraak maken op partneralimentatie. Na een scheiding blijft de plicht namelijk bestaan om voor elkaar te zorgen, Dit wordt de zogenaamde onderhoudsplichtgenoemd. Dit kan een (maandelijks) geldbedrag zijn, of u kiest voor alimentatie in natura. Bij deze laatste vorm wordt bijvoorbeeld de huur door de ex-partner betaald. Wij kunnen u in Doetinchem uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor uw situatie.

Bepalen van de kinderalimentatie

Kinderalimentatie moet worden betaald door de ex-partner die de minste dagelijkse zorg draagt over uw kind(eren). De achterliggende gedachte hierbij is dat kinderen er niet op achteruit moeten gaan als de ouders gaan scheiden. Bovendien moeten ook zaken omtrent omgangsregelingen en andere belangrijke afspraken worden vastgelegd. Dit is in het belang van uw kinderen en hier moet dus goed over nagedacht worden.

Het is aan te raden om juridische begeleiding in te roepen voor het vaststellen van de alimentatie. Voor een scheiding en het vastleggen van de gemaakte afspraken in Doetinchem en in de omgeving van Doetinchem staan wij voor u klaar.

Menu