Home > Echtscheidingsconvenant
echtscheiding Doetinchem

Echtscheidingsconvenant opstellen

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner. Hierin staan alle afspraken omtrent de echtscheiding. Hierbij valt te denken aan afspraken over alimentatie, inboedelverdeling, de woning en het pensioen. Indien er kinderen in het spel zijn moet er ook een ouderschapsplan worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant.
Een echtscheidingsconvenant is pas rechtsgeldig bij tussenkomst van een advocaat of notaris. Vaak wordt het convenant ook opgesteld door een advocaat. Wanneer een rechter het convenant heeft onderschreven, zijn de afspraken erin wettelijk vastgelegd. Ons advocatenkantoor in Doetinchem helpt u graag met het opstellen van een echtscheidingsconvenant.

Echtscheiding aanvragen

Een echtscheidingsverzoek kan pas ingediend worden, zodra beide partijen het eens zijn over het echtscheidingsconvenant en deze rechtsgeldig is verklaard door de rechter. In het geval van een gezamenlijk echtscheidingsverzoek kan de scheidingsprocedure snel afgerond worden. Indien u niet tot een gezamenlijk scheidingsverzoek kunt komen, komt u in de rechtbank tegenover elkaar te staan en heeft u ieder een eigen advocaat nodig. Het is daarom verstandig u te laten bijstaan door een echtscheidingsspecialist. Tijdens een scheiding heeft u namelijk al genoeg aan uw hoofd en heeft u vaak geen energie om afspraken te maken met uw partner. Een echtscheidingsspecialist van ons kantoor in Doetinchem kan u adviseren, helpen met het opstellen van een convenant of u bijstaan in de rechtbank. Neem voor vragen of advies contact met ons op, of maak vrijblijvend een afspraak.

Menu