Home > Mediation
mediation doetinchem

Mediation in Doetinchem

Wat is mediation?

Bij mediation wordt het conflict opgelost door de partijen zelf, maar onder leiding van een onafhankelijk persoon, ook wel de mediator genoemd. Een mediator is opgeleid om, in overleg met de cliënt, tot compromissen te komen en geschillen op te lossen. Bij een echtscheiding wordt mediation ook wel eens echtscheidingsbemiddeling genoemd. Een mediator gespecialiseerd in echtscheidingen zoekt een oplossing die voor u en uw partner aanvaardbaar is en helpt bij het maken van zakelijke afspraken. Door bemiddeling wordt er geprobeerd om de onenigheden zó op te lossen dat er een win-win situatie ontstaat.

Een goede echtscheidingsmediator geeft duidelijke informatie, bestudeert uw wensen en geeft ondersteuning bij het maken van afspraken en het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Verder kan de bemiddelaar alternatieven aanreiken wanneer u vastloopt en erop toezien dat er geen sprake is van dubbele agenda’s. Bovendien houdt de mediator in de gaten of alles op juridisch correcte wijze gaat.

Uw mediator op het gebied van echtscheiding

Uw advocaat in Doetinchem kan u bijstaan in dit proces. Door de ruime ervaring op het gebied van echtscheidingen en mediation zijn onze juristen in staat om u zowel op emotioneel als juridisch gebied te begeleiden. Voor vragen, advies of het maken van een afspraak kunt u contact met ons

Menu