Home > Vechtscheiding
vechtscheiding doetinchem

Vechtscheiding

Van echtscheiding naar vechtscheiding

Een scheiding die verzandt in een juridisch gevecht, waarbij er sprake is van negatieve gevoelens en één of beide partners de ander het leven zuur proberen te maken, wordt een vechtscheiding genoemd. De hoofdzakelijke oorzaak van een vechtscheiding is vaak onenigheid omtrent de zorg van de kinderen en het ouderschapsplan. Dit hoeft natuurlijk niet noodzakelijkerwijs tot een vechtscheiding te leiden. Vaak kan er met behulp van een mediator al veel onenigheid worden weggenomen.

Nadelen van een vechtscheiding

Een vechtscheiding levert na afloop eigenlijk alleen maar verliezers op. Door allerlei (onnodige) procedures is het een verkwisting van geld en duurt het vaak erg lang. Daarnaast is het een emotionele achtbaan en worden vooral de kinderen er de dupe van. Het is daarom van belang om tijdens een scheiding overwogen beslissingen te nemen die in het belang zijn van alle betrokkenen.

Uw echtscheidingsspecialist in Doetinchem

Om te voorkomen dat u in een vechtscheiding terecht komt, of wanneer u in een vechtscheiding verzeilt bent geraakt, is het verstandig om u te laten bijstaan door een goede advocaat. De echtscheidingsadvocaten van ons advocatenkantoor in Doetinchem zetten zich in voor uw belangen. Neem daarom direct contact met ons op voor vragen, advies of het maken van een afspraak.

Menu